Du är här

Syn- och Stroke Rehabilitering - bara på Olivia.

Det finns många olika metoder som påstås vara bra när man fått en stroke som också lett till synfältsbortfall. Men vi på Olivia Rehabilitering har valt enbart de metoder som har god vetenskaplig grund och som kan användas av oss själva i samarbete med några av landets bästa specialister inom Stroke och Syn. Under våren 2011 har vi i ett nära samarbete med den kände synpedagogen Krister Inde testat VISIO COACH, ett tyskt träningsprogram för att effektivisera ögonrörelserna, orienteringsförmågan och livskvaliteten.. 

Vid ett SOS-seminarium i Köpenhamn i slutet av april fanns dr Susanne Trauzettel Klosinski och hon berättade för oss hur vi ska använda VISIO COACH och vi utbyter nu erfarenheter med varandra. Hon är ögonläkare och
har fått priser för sin forskning om VISIO COACH. Se särskild artikel om Vivianne Höglund - den första patienten som genomfört hela träningen och fått mycket bra resultat. 
 

Stroke och syn på Olivia

Personer som bor i Stockholm kan få synrehabilitering som en del av den neurologiska rehabiliteringen. Du söker på den remiss som finns för specialiserad neurologisk rehabilitering (remissen finns att ladda ner under flik "sök rehab") och sedan får du träna med Visio Coach. Men det är som en del i den neurologiska rehabiliteringen så du får träffar andra professioner i teamet efter behov. Du kan få 15 eller 25 dagar i dagrehabilitering alternativt 12 eller 19 dagar i slutenvårdsrehabilitering.

För dig som bor utanför Stockholms län finns möjligheten att få 15 eller 25 dagars dagrehabilitering hos oss om ditt eget landsting inte kan erbjuda synrehabilitering.

För mer information prata med Petter Fielding Tel: 08-522 509 31 eller skicka ett mail till:
petter@oliviarehabilitering.se