Syn- och Stroke Rehabilitering SOS

Syn- och Stroke Rehabilitering. Bara på Olivia Rehabilitering i Danderyd.

Det finns många olika metoder som påstås vara bra när man fått en stroke som också lett till synfältsbortfall. Men vi på Olivia Rehabilitering har valt enbart de metoder som har god vetenskaplig grund och som kan användas av oss själva i samarbete med några av landets bästa specialister inom Stroke och Syn.

Under våren 2011 har vi i ett nära samarbete med den kände synpedagogen Krister Inde testat VISIO COACH, ett tyskt träningsprogram för att effektivisera ögonrörelserna, orienteringsförmågan och livskvaliteten. Vi har också inlett ett samarbete med Synvårdsmottagningen i Täby, där optiker och ögonläkare ger oss de exakta förutsättningarna innan vi börjar träningen. Vi måste ju veta hur synfälten ser ut, om man har rätt glasögon och en del andra saker, som ögontryck, synskärpa, kontrastseende, färgseende osv. 

Vid ett SOS-seminarium i Köpenhamn i slutet av april fanns dr Susanne Trauzettel Klosinski och hon berättade för oss hur vi ska använda VISIO COACH och vi utbyter nu erfarenheter med varandra. Hon är ögonläkare och har fått priser för sin forskning om VISIO COACH. Se särskild artikel om Vivianne Höglund - den första patienten som genomfört hela träningen och fått mycket bra resultat. 

STROKE OCH SYN PÅ OLIVIA 

Personer som bor i Stockholm kan få synrehabilitering som en del av den neurologiska rehabiliteringen. Du söker på den remiss som finns för specialiserad neurologisk rehabilitering. (remissen finns att ladda ner här brevid). Är det synfältsbortfallet som du vill fokusera på under din rehabilitering får du en inledande undersökning på Täby synvårdsmottagning och sedan får du träna med Visio Coach. Men det är som en del i den neurologiska rehabiliteringen så du träffar ju andra professioner i teamet efter behov. Du kan få 15 eller 25 dagar i dagrehabilitering alternativt 12 eller 19 dagar i slutenvårdsrehabilitering.

För personer som vill komma till Olivia Rehabilitering från andra landsting, privat eller finansierade från en sjukvårdsförsäkring kan vi nu erbjuda ett sexveckorsprogram med uppföljning. Så här ser det ut: 

Steg 1:    Du får en genomgång av dina ögon och din syn hos Synvårdsmottagningen i Täby. Du tränar 4 dagar i veckan i två veckor hos oss. Du bor på Mölby Hotell, som är   Danderyds Sjukhus patienthotell och som ligger 1 km från Olivia  Rehabilitering. Programmet är individuellt utformat, från morgon till kväll med  nödvändiga pauser.

Steg 2: Du tränar hemma under två veckor Vi skickar med dig instruktioner och du kan hela tiden ha kontakt med någon på Olivia.

Steg 3: Du kommer tillbaka till oss i åtta dagar, 4+4 dagar, under två veckor och fortsätter träningen. Under den här tiden hinner vi utvärdera dina framsteg och diskutera hur du fortsätter träningen.

För frågor och offert om du vill betala själv eller via försäkring kontakta Petter Fielding Tel: 08-522 509 31 eller info@oliviarehabilitering.se

Olivia Rehabilitering, Vendevägen 85B, 182 91 Danderyd. Telefon: 08-522 509 30